Givet

Givet

Dit verslag is een gedeelte van mijn reis door de Belgische Ardennen. Wil je het hele verslag lezen? Klik hier voor het hele verslag van de Belgische Ardennen.

Na de eerste nacht zijn we klaar om op pad te gaan. Na een lekker ontbijtje nemen we alles mee wat nodig is en stappen we in de auto. Vandaag hebben we niet echt een doel voor ogen, maar rijden we lekker de omgeving in en zien we wel welke leuke plekjes we tegen komen. Vanaf het park rijden we in zuidelijke richting en komen we na een kleine 25 minuten aan in het plaatsje Chimay. Het is een stad met bijna 10.000 inwoners en als we door het centrum rijden nodigt het ons uit om door de stad te wandelen en de auto even te parkeren. In de stad komen we onder andere een vlindertuin tegen en het kasteel van de prinses van Chimay. Even verderop komen we de Abdij Notre-Dame de Scourmont tegen waar kaas wordt gemaakt en het Belgische speciaalbier Chimay wordt gebrouwen. De Grote Markt van Chimay doen we als laatste aan en hier genieten we nog even van een lekker drankje voor we weer in de auto stappen en rijden we in oostelijke richting om te zien waar we terecht komen.

Na een klein halfuurtje zien we de grens van Frankrijk naderen en het plaatsje Givet staat zo vaak aangegeven dat we dat als doel hebben genomen. Givet ligt in Frankrijk, maar wordt omringt door het Belgische land. Wanneer je door Givet heen rijdt valt gelijk op dat de Maas door dit stadje heen stroomt zo richting België. Op een informatiebord lezen we dat Givet ongeveer 8500 inwoners heeft en dat de stad dus is gelegen aan de rivier de Maas. Wanneer je langs de Maas loopt valt het grote kasteel gelijk op dat boven op de berg is gevestigd. Dit is de Citadel van Givet, genaamd Fort de Charlemont. Het is hier heerlijk vertoeven langs de Maas en we genieten op een terrasje nog even lekker van een hapje en een drankje voordat we weer terug gaan naar ons vakantiehuisje.

Dit verslag is een gedeelte van mijn reis door de Belgische Ardennen. Wil je het hele verslag lezen? Klik hier voor het hele verslag van de Belgische Ardennen.