Florida

Florida

Reizen heeft altijd al mijn aandacht getrokken, maar toch heb ik het veel te weinig gedaan en dan vooral te weinig verre reizen gemaakt. Uiteindelijk heb ik er toch voor gekozen om mijn dromen eens te gaan laten uitkomen en heb ik een reis naar Amerika geboekt. Om precies te zijn naar Florida, The Sunshine State. De maand oktober staat bekend als orkaanseizoen en nadat ik mij goed heb laten informeren heb ik toch besloten om in oktober te gaan. De kosten waren vele malen lager dan in andere tijden van het jaar en het was immers al lange tijd geleden dat er een orkaan aan land was gekomen in Florida, dus ik schatte de kans klein in. Wellicht voel je het al aan komen, maar die orkaan kwam er! In mijn reisverhaal op deze pagina vertel ik alles over deze prachtige reis.

 

 

Dag 1 – Vertrek van Schiphol naar Orlando Sanford

Er was een vliegtuig getroffen door de bliksem en daardoor had ik een flinke vertraging opgelopen. Uiteraard mag dit de pret niet drukken en aan boord van het vliegtuig ontbreekt het aan niks. Via het scherm in de stoel voor mij kan ik films kijken, spelletjes spelen of de vlucht in de gaten houden met allerlei informatie. De stewardessen waren erg vriendelijk en ook deze keer is het vliegen met TUI wederom een groot plezier. Na een vlucht van zo’n 9 uurtjes kom ik aan op het vliegveld in Sanford, dat ongeveer 45 minuten van Orlando ligt. Dit vliegveld is klein en ouderwets, maar je merkt gelijk dat je in Amerika bent. De douane is strikt, oogt streng en bij de controle van je paspoort werd ik nog net niet helemaal van top tot teen bekeken. Na de douane kon ik direct door naar de autoverhuurder. Vanuit Nederland heb ik alles omtrent de autohuur al geregeld zodat ik nu alleen maar de auto op moest halen. De auto die ik had gereserveerd was een Dodge Charger, maar toen ik mijn papieren liet zien werd mij verteld dat deze niet meer beschikbaar was en kon ik kosteloos een upgrade krijgen die ik overigens zelf, binnen een bepaalde klasse, kon gaan uitzoeken. De keuze is uiteindelijk gevallen op een rode Chevrolet Camaro waar ik mezelf wel in zag rijden. Een aardige upgrade al zeg ik het zelf (bekijk het fotoalbum). Ook bij deze autoverhuurder dus geen enkele problemen en zeker een aanrader. Ga je zelf een auto huren, kijk dan eens bij Sunny Cars. Deze verhuurder zit in heel veel landen en voor een vast bedrag heb je, inclusief verzekeringen, alles geregeld. Enkel de benzine komt voor eigen rekening.

Omstreeks 16:00 uur reed ik voor het eerst de Amerikaanse wegen op en direct viel me op hoe groot alles was. De wegen, de auto’s, de gebouwen, alles was echt mega! Mijn vakantie kon nu al niet meer stuk. Mijn eerste hotel stond in Orlando en was het Enclave Hotel & Suites en was ongeveer 45 minuten rijden. Aangezien het mijn eerste keer in Amerika was heb ik van te voren alle overnachtingen al geboekt, maar al snel kwam ik er achter dat er genoeg vrije kamers waren. Na aankomst bij het hotel ben ik snel gaan inchecken en de koffers naar de kamer gaan brengen. Het zag er keurig en netjes uit en ik had een mega groot balkon. Eigenlijk kon je het geen balkon meer noemen, maar meer een dakterras. Achteraf bleken er maar vier kamers te beschikken over zo’n dakterras. Hier kon ik wel wat avondjes doorbrengen met uitzicht op onder andere Universal Studio’s.

Nadat ik een simpele maaltijd had gescoord was het tijd om de omgeving te gaan verkennen. Mijn hotel zat direct aan dé straat van Orlando, genaamd International Drive. Aan deze straat kon je werkelijk alles vinden zoals restaurants, midgetgolfbanen en diverse attracties. Van te voren had ik al besloten dat ik de Orlando Eye wilde gaan bezoeken en daar ben ik dan ook naartoe gereden. De Orlando Eye is een iets kleinere versie van de Londen Eye, maar alsnog erg groot. Hij was mooi verlicht en het was niet druk dus ben ik een rondje gaan maken in de Orlando Eye met uiteraard een geweldig uitzicht. Hoewel het al donker was, was het uitzicht op een verlichte stad als Orlando echt schitterend.

Nadat ik de omgeving nog wat ben wezen verkennen besloot ik om nog een paar drankjes te nemen op mijn dakterras om vervolgens redelijk op tijd mijn bed in te gaan. Morgen staat er weer een drukke dag op het programma waar ik nu al veel zin in heb!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.