Kerstmarkt en sightseeing Düsseldorf

Kerstmarkt en sightseeing Düsseldorf

Sigtseeing Düsseldorf

Elk jaar bezoek ik wel een kerstmarkt omdat ik vind dat er vaak een erg gezellige sfeer hangt en ik combineer een weekend altijd met wat sightseeing in de stad. Dit keer, december 2018, staat de kerstmarkt van Düsseldorf op de planning. Ondanks dat ik er in de zomer al een keer geweest ben heb ik wel hoge verwachtingen van de kerstmarkt, want deze kerstmarkt wordt vaak hoog aangeprezen. Ik ben benieuwd!

De kerstmarkt is naar mijn mening het leukst wanneer het donker is of de schemering over de stad valt. Daarom kies ik er voor om eerst even wat van de stad te gaan bekijken. Aangezien ik zelf wel wat van de stad wil zien ga ik eerst een rondje lopen door de Altstadt. In het hart van Düsseldorf tref je het historische centrum van de stad aan. Dit gedeelte wordt dan ook de Altstadt genoemd. In dit gedeelte zijn er veel historische gebouwen te vinden zoals onder andere de St. Lambertus Basiliek, het Rathaus en de Andreaskirche. Ook tref je in dit gedeelte ook veel Restaurants, terrasjes en clubs aan. Zoals gezegd staat hier ook de St. Lambertus Basiliek welke inmiddels het symbool van de stad genoemd wordt. De Basiliek heeft een bijzondere dakconstructie dat na brand is ontstaan. Bij de restauratie van de St. Lambertus Basiliek is er hout gebruikt dat tijdens het drogen verdraaid is opgedroogd. Zoals vele kerken heeft ook deze kerk een ruimte waar zich diverse gouden en zilveren voorwerpen schuilhouden.

Wanneer je een fan bent van bijzondere (moderne) architectuur dan zal je zeker een kijkje moeten nemen in het havengebied de Medienhafen. Er bevinden zich hier bijzondere gebouwen met de meest bijzondere vormen en ook zijn hier de horecabedrijven in opkomst. Vergeleken met een aantal jaar terug is dit aantal horecabedrijven misschien wel verdubbeld. Wanneer je plaatsneemt op één van de terrassen dan heb je vrijwel altijd een prachtig uitzicht op de moderne gebouwen. Ik heb er geen spijt van dat ik hier een kijkje ben wezen nemen. Ik vond het dan ook een zeer bijzonder gebied en een leuke ervaring. Wanneer ik het gebied wilde verlaten zag ik dat je door middel van een boottocht het gebied vanaf het water kan bekijken. Een idee voor de volgende keer.

Voordat ik naar de kerstmarkt ga loop ik nog even langs de kilometer-lange Königsallee. Dit is een winkelstraat vol met luxe winkels. Zo vindt je hier onder andere Louis Vuitton, Rolex en een aantal modehuizen. De uitstraling die deze straat heeft komt niet alleen door de luxueuze winkels, maar ook de mensen en de auto’s stralen ook alleen maar luxe uit.