Dortmund

Dortmund

Typische mannen die wij zijn, winkelen is niks voor ons. Tenminste, niet zo lang! Wij lopen verder richting de Königswall. Hier bevind zich het treinstation van Dortmund en het is hier dan ook erg druk. Op dit plein zitten ook de Katharinentreppe, een grote trap waarop diverse beschilderingen zijn gemaakt. Helaas is bij aankomst de trap niet meer dan een trap en schijnbaar zijn deze beschilderingen dus niet voor altijd. Jammer, maar wie weet een andere keer. Vlak naast deze trappen staat ook het Duitse voetbalmuseum en wie de wereldbeker graag eens in het echt wilt bewonderen, moet hier zeker even naar binnen. Een fanshop van de BVB (Borussia Dortmund) ontbreekt ook niet op dit plein.

Via de Katharinentreppe lopen wij de Katharinenstrasse op om even een kleine maaltijd te nuttigen. Wij gingen zitten bij een klein eettentje genaamd Backwerk. Hier kon je kiezen uit diverse koude en warme dranken en had je een assortiment aan broodjes. Na de maaltijd lopen wij verder en komen we langzaam uit bij het marktplein genaamd Markt. Het begint langzaam donker te worden, maar tegelijkertijd gaat het ook even flink regenen. Dit is niet het ideale weer om de kerstmarkt op te lopen. We besluiten om het winkelcentrum Karstadt in te gaan en hier blijkt een pub te zitten die de voetbalwedstrijd van Borussia Dortmund gaat uitzenden. Aangezien we het winkelen wel gehad hebben en het buiten slecht weer is gaan we hier een drankje halen en de wedstrijd bekijken. Er hangt hier zo’n geweldige sfeer dat we de gehele wedstrijd hebben gekeken met Borussia Dortmund als winnaar.

Na de wedstrijd is het buiten ook weer droog en wandelen we over de gezellige kerstmarkt. Uiteraard kan je hier ook allerlei prulletjes kopen wat met de kerst te maken heeft en verder vooral veel eten en drinken. Op de Markt staat ook een groot podium waar zo nu en dan gezellige muziek wordt gespeeld. Op de Hansaplatz staat de beroemde kerstboom van Dortmund. Deze is echt enorm en bevat ontzettend veel lampjes die zo nu en dan ook van kleur veranderen. Om deze grote kerstboom heen staan ook nog genoeg kraampjes die je uiteindelijk nog een stukje de stad in leiden totdat je uitkomt bij de kruising van de Westenhellweg en de Ostenhellweg. Hier staan de laatste kerstkramen en ook tref je hier nog een reuzenrad aan. Al met al een prima kerstmarkt waar, ondanks het weer, veel warmte en kerstgevoelens bij komen kijken.

Voordat we terug gaan naar het hotel gaan we nog even een hapje eten in het restaurant Der Thüringer. Een prima restaurant met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Uiteraard kan een schnitzel niet ontbreken in Duitsland. Het enige wat ons nog resteerde van ons weekend in Dortmund is een nacht in het Astoria Hotel in Essen en morgenochtend een lekker ontbijtje voordat we weer gaan rijden. Het ontbijt was goed geregeld met veel keus in broodjes, salades, beleg en drinken. Het hotel is zeker een aanrader voor wie een goedkoop hotel zoekt waarbij alles netjes is onderhouden en vriendelijk personeel rond heeft lopen.