Dinant

Dinant

Dit verslag is een gedeelte van mijn reis door de Belgische Ardennen. Wil je het hele verslag lezen? Klik hier voor het hele verslag van de Belgische Ardennen.

Dag vier alweer van onze vakantie. Vandaag staat de leuke plaats Dinant op het programma. Het is een route van ongeveer een klein uurtje. Het laatste stuk reden wij via de binnen wegen wat ons een ongelooflijk mooie rit opleverde. Langs de Maas en aan de andere kant hoge rotsen. Wanneer we bijna Dinant in rijden komen we eerst langs Rocher Bayard. Een enorm hoge rotsenpartij met een smalle kloof waar je tussen door kan rijden. Wanneer je een te grote auto hebt kan je er ook omheen rijden. De lege plek langs het water, lijkt op een parkeerplaats, gebruiken wij om wat mooie foto’s te schieten alvorens we echt Dinant in rijden. Eenmaal in Dinant parkeren we de auto en slenteren we door dit leuke stadje. Nou ja, stadje, het telt wel gewoon ruim 13.000 inwoners en is dus een redelijke stad te noemen. Zoals vele steden in de Ardennen heeft ook Dinant een groot citadel boven op de rotsen. Dit is te bereiken met de kabelbaan of via een enorme trap van ruim 400 treden. Verder valt het enorm op dat de stad vol staat met saxofoons in allerlei soorten en maten. De reden dat ze hier staan is dat Adolphe Sax, de bedenker van de saxofoon, hier is geboren. Zijn woning is nu een klein museum en kan je dus bezoeken. Wij doen dit niet, al maken we wel genoeg foto’s van de saxofoons, en lopen door de winkelstraat waar allerlei soorten winkels en boetiekjes zijn te vinden. Wederom sluiten we de dag met een hapje en een drankje op een terras met uitzicht over de Maas.

Dit verslag is een gedeelte van mijn reis door de Belgische Ardennen. Wil je het hele verslag lezen? Klik hier voor het hele verslag van de Belgische Ardennen.