België

België

Op deze pagina staan mijn reisverslagen van mijn reizen of stedentrips naar onze zuiderburen, België. Uiteraard hoop ik dat je het met veel plezier kan lezen en mocht je vragen hebben dan kan je mij altijd een bericht sturen.

Antwerpen

Antwerpen

Scheldestad, een bijnaam die voor zich spreekt: Antwerpen ligt immers aan de Schelde. Bovendien is de haven – en daarmee dus ook de Schelde – heel belangrijk voor de stad. De haven van Antwerpen is de grootste zeehaven in België en na Rotterdam de tweede haven in Europa.
Lees verder
Bastenaken

Bastenaken

Bastogne is een grote stad in de Ardennen en wordt ook wel Bastenaken genoemd. Bastogne heeft een rijke geschiedenis maar de meeste mensen kennen de stad uit de Tweede Wereldoorlog. Toen werd de stad omsingeld door de Duitsers en grotendeels verwoest.
Lees verder
De Ardennen

De Ardennen

De Belgische Ardennen is een populaire vakantiebestemming bij de Nederlanders en dat is natuurlijk niet voor niets. Het prachtige landschap met de grote groene bossen, vele riviertjes beekjes en kleine dorpjes hebben toeristen veel te bieden.
Lees verder
Brugge

Brugge

De stad Brugge behoort tot de meest bezochte plaatsen in België. De stad heeft veel cultureel erfgoed waardoor toeristen uit zowel binnen- als buitenland de stad massaal bezoeken. Niet gek dat de binnenstad van Brugge op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.
Lees verder
Brussel

Brussel

Brussel is de hoofdstad van België en wordt vaak als hoofdstad van Europa gezien. Dit heeft Brussel te danken het feit dat het het bestuurlijk centrum van de E.U. vormt. Je vindt binnen Brussel een groot aantal instellingen zoals de Europese Commissie en het Europees Parlement.
Lees verder
Dinant

Dinant

Dinant ligt op een klein uurtje rijden vanaf Brussel en is één van de leukste stadjes in de Ardennen. De stad ligt langs beide Maasoevers en staat bekend om de Citadel. Ook mogen we de saxofoon natuurlijk niet vergeten. Dit muziekinstrument kom je overal tegen.
Lees verder
Givet

Givet

Givet ligt eigenlijk in Frankrijk, maar omdat deze toebehoort aan mijn reis door de Belgische Ardennen heb ik deze leuke stad ook onder België laten vallen.
Lees verder